Dejavnosti

GEOmix

Strokovni članki, poročila z društvenih dogodkov, prispevki na aktualne teme, zabavne geografske vsebine … Društvo že tradicionalno izdaja glasilo z namenom spodbujati študente geografije k pisanju člankov, saj lahko s tem pridobijo dodatne veščine s področja pisanja strokovnih besedil, dela v skupini in znanstvenega raziskovanja. Poleg tega je namen povezovati se z institucijami izven geografske stroke ter s tem pridobiti interdisciplinaren pogled na geografske vsebine.

Potopisi

Gambija, Maldivi, Južna Koreja, Norveška, Oman… Društvo organizira potopise, kjer študentje predstavijo svoje osebne izkušnje z različnih potovanj, ki so vedno zanimivejše od opisov različnih turističnih vodnikih, in s tem pomagajo širiti seznam potovalnih želja članov društva.

Okrogle mize in predavanja

Dogodki o različnih aktualnih temah z gosti z različnih področji, kjer je veliko prostora  za diskusijo. Študentom želimo pomagati pri iskanju kariernih poti po študiju, zato na to temo društvo organizira okrogle mize z geografi, ki so zaposleni na različnih delovnih področjih. Kot primere velja izpostaviti dogodke Jedrska dilema energetske prihodnosti Slovenije, Novoletni motivacijski venček za geografe, Ameriške predsedniške volitve 2021 …

Dan geografskih informacijskih sistemov

Obeležitev mednarodnega dneva GIS-ov v obliki izvedbe praktične delavnice ali predavanja, kjer študentke in študenti pridobijo nova znanja s področja obdelave prostorskih podatkov, kar jim lahko med drugim pomembno pomaga pri iskanju zaposlitve v prihodnosti. 

Geografski raziskovalni tabor

Desetdnevno poletno geografsko raziskovanje izbranega območja, ki je prepleteno s strokovnimi ekskurzijami, individualnimi delavnicami, terenskim delom, pisanjem strokovnih člankov, kartiranjem in nenazadnje s spoznavanjem lokalnih posebnosti in jedi ter druženjem med udeleženci.

Geografska nočna orientacija

Obnovitev znanja terenskih vaj v 1. letniku in prvega kolokvija z orientacije na zabavenejši način v obliki geografske nočne orientacije po Ljubljani. Ko je v igri nagrada, gre vedno zares. 

Geografsko brucovanje

Študent naj bo, pravi znana parola. Ob pričetku študija je to mogoče le s primerno iniciacijo, zato študenti 3. letnika ob podpori društva organizirajo zabavo in sprejem brucev med starejše študente in zaposlene na oddelku.

Delovno-motivacijski vikendi

Tovrstni dogodki so namenjeni predvsem spoznavanju in druženju. Slovenski vikend  poteka po zimskem izpitnem obdobju za študente geografije iz vse Slovenije. SLO CRO vikend je namenjen druženju in povezovanju slovenskih ter hrvaških študentov geografije. Namenjen je krepitvi vezi med državama in  spoznavanju območja, kjer se vikend izvede.  

Geografski piknik

Tradicionalno druženje študentov geografije, članov društva, članov Egee s tujine in zaposlenih na Oddelku ob začetku novega študijskega leta. Ob hrani in pijači, za kateri je seveda poskrbljeno, udeležence družijo različne športne in druge aktivnosti. Za bruce je organizirana tudi predstavitev delovanja društva in aktivnosti v evropskem združenju Egea.

In še mnogo drugega

Izleti v gore, kolesarske avanture, različni natečaji… Ob navedenih tradicionalnih dogodkih društvo organizira tudi različne enkratne dogodke, ki dodatno bogatijo študentsko življenje geografa na Oddelku za geografijo FF UL.